מהי עצירות?
האם אני יודעת איך להתרוקן נכון?
הרבה אימהות לא יודעות זאת, אך לעיתים ניתן לפתור בקלות רבה בעיות של עצירות.
עם הגעת הילדים לעולם, הישיבה הנינוחה בשירותים היא משימה לא קלה, כי הילדים פולשים לעיתים לתא השירותים-המרחב הפרטי, וצריך למצוא מחדש את הדרך לאזן בין האימהות לעצמי.
אז קודם כל, כדאי ללמד את הפעוטות/הילדים שלאמא לא מפריעים בשירותים. זה לא רע לשים גבולות. אגב, זה נכון גם לגבי אכילה-גם אמא צריכה לאכול בנינוחות ולא מפריעים לה.
אם אין ברירה, עדיף לשלב את הילדים בפעולת ההתרוקנות למרות אי הנוחות, כי לא נרצה להתאפק ולגרום לעצירות.
בנוסף, פרט קטן אבל מאוד משמעותי הוא השרפרף. שרפרף בשירותים בגובה שבו הברכיים גבוהות מהירכיים, יוצר יישור של הזווית האנו-רקטלית, בין האנוס לרקטום וכך התוכן הצואתי יוצא יותר בקלות. זווית זו מהווה חלק בלתי נפרד ממנגנון הסגירה שלנו ששומר שהיציאות לא יצאו באופן בלתי רצוני.
במידה ועדיין יש קושי ביציאה כדאי לנסות לשלב מספר אמצעים:
שתיה- נשתה כחצי כוס-כוס נוספת טרם היציאה
תנועתיות-תנועתיות אגן, סיבוב גו, עמידה וטלטול ואף הליכה בבית, טרם היציאה.
נשימה-תרגילי נשימה יש למכביר, למשל נשימה מעגלית: לקחת אוויר 3 ספירות, לעצור נשימה 3 ספירות ולהוציא אוויר כ6 ספירות. ויש עוד רבים אחרים.
הפקת קול-אהה, ססס כמו בלידה.
בנוסף, למי שיש בידה, ניתן להזרים זרם מים בטמפרטורה מאוזנת לתוך פי הטבעת. בצורה זו יש הרפיה טובה יותר של הסוגר האנאלי, ויש לי מספר מטופלות שמשתמשות בכך בהצלחה.
יש כמובן עוד המלצות רבות שיכולות להקל על יציאה. למשל הוספת פעילות גופנית קבועה ושינוי הרגלי שתיה ותזונה (בהיבט זה, כדאי לפנות לגורם הרלוונטי כתזונאית/נטורופתית).
אציין, כי במידה ויש שינוי בהרגלי היציאות, יש לדווח לרופא המשפחה בעיקר כדי לעקוב ולשלול מחלות אחרות.
ניסית את ההמלצות ויש לך שאלות או תהיות?
מוזמנת לפנות אליי: 052-4600468 https://wa.me/0524600468 שירה-פיזיותרפיסטית לרצפת אגן- כרכור
Comments